Είναι πιθανό η Γη να συγκρουστεί με τον αστεροειδή Άποφι το 2068, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Δεν είναι θεωρία συνωμοσία, αλλά έχει επιστημονική βάση

Πολλές φορές έχουν γίνει viral διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το πότε θα καταστραφεί η Γη, στηριζόμενες σε διαφορετικούς παράγοντες... Από το ημερολόγιο των Μάγια μέχρι τις προβλέψεις του Νοστράδαμου!

Η τελευταία όμως που είδε το φως της δημοσιότητας, έχει μία βάση, καθώς στηρίζεται σε έρευνα Ρώσων επιστημόνων και αφορά το ενδεχόμενο να πέσει στον πλανήτη μας, ένας τεράστιος αστεροειδής.

Πρόκειται για τον 99942 Άποφις, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2004 και φέρει το ελληνικό όνομα μίας αρχαίας αιγυπτιακής θεότητας που προσπαθούσε να βυθίσει τον κόσμο στο σκότος καταστρέφοντας τον Ήλιο κατά την περίοδο της νύχτας.

Η διάμετρός του είναι 320m, έχει μάζα 46 εκατομμύρια τόνους και μέση τροχιακή ταχύτητα 30,73 km/sec και θα μπορούσε να ελευθερώσει σε μια πρόσκρουση με τη Γη 80.000 φορές την ενέργεια της βόμβας της Χιροσίμας

Οι επιστήμονες του Τμήμα Ουράνιας Μηχανικής, του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης ανέφεραν πως υπάρχει πιθανότητα η τροχιά του να συγκλίνει με αυτή της Γης, το 2068. Κάτι που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα που μπορεί να ξεκινήσουν από ανυπολόγιστες καταστροφές και να φτάσουν μέχρι τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους.

Στην περίπτωση που χτυπήσει τη Γη, αναλόγως της ταχύτητάς του και της γωνίας πτώσης του, θα δημιουργήσει έναν κρατήρα τουλάχιστον 2km σε μήκος και 500 μέτρων σε βάθος. Θα καταστρέψει τα πάντα σε ακτίνα πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων και θα αλλάξει το κλίμα το γης για πολλά χρόνια, βυθίζοντάς την αρχικά σε σκοτάδι, αφού η σκόνη της σύγκρουσης θα ανέβει στην ατμόσφαιρα και θα εμποδίζει το φως του ήλιου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το 2044 θα περάσει σε απόσταση 16 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη, το 2051 η απόσταση του θα μειωθεί στα 760.000 χιλιόμετρα, το 2051 και το 2060 θα απομακρυνθεί στα πέντε εκατ. χιλιόμετρα, όμως κάπου εκεί τα δεδομένα αλλάζουν. Και αυτό γιατί η μείωση θα είναι θεαματική και η απόστασή του θα πέσει μόλις στα 100.000 χιλιόμετρα, απόσταση ασήμαντη για τα αστρονομικά δεδομένα και έχει ακόμα ένα σημαντικό περιθώριο λάθους. Οι επιστήμονες, περιμένουν στις επόμενες διευλέσεις του Άποφι, κοντά στη γη, να υπολογίσουν καλύτερα την τροχιά του και να μπορούν να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την πιθανότητα σύγκρουσής του με τον πλανήτη μας.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά