Σιλουέτες (1967) -  Η ταινία που γυρίστηκε στο Μεσολόγγι - Δείτε την online
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 9.938 εισιτήρια. Ήρθε στην 96η θέση σε 99 ταινίες.

Το Αιτωλοακαρνανικό τοπίο και η ομορφιά του δεν θα μπορούσε να μην εμπνεύσει και το ελληνικό cinema, ίσως όχι όσο θα έπρεπε. Μια περίπτωση έμπνευσης ήταν αυτής της  περιοχής του Μεσολογγίου. Εκεί, στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και των γύρω περιοχών του, το 1967 γυρίστηκε η ταινία “Οι Σιλουέτες” σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Ζώη.

Οι ηθοποιοί που έπαιζαν δεν ήταν οι “εμπορικοί” των Ελληνικών ταινιών που έχουμε συνηθίσει, δεν έπαυαν όμως να είναι πολύ αξιόλογοι. Ίσως η πιο σχετικά γνωστή ήταν η τραγουδίστρια Καίτη Χωματά. Έπαιζαν λοιπόν οι:  Πέρυ Ποράβου , Νικηφόρος Νανέρης , Χρήστος Τσάγκας , Χρήστος Ζορμπάς , Νίκος Πασχαλίδης , Ρίτα Μπενσουσάν , Τάκης Γκιώκας , Ν.Τσελέντη , Αθανασία Συγγελάκη.

Υπόθεση

Η υπόθεση αφορούσε μια γυναίκα, την  Πέρυ Ποράβου, η οποία περιφέρεται με τον δεκάχρονο γιο της (Τάκης Γκιώκας) στην ερημική παραλία μιας επαρχιακής πόλης. Την επόμενη μέρα πρέπει να δώσει τον γιο της στον πρώην άνδρα της (Νικηφόρος Νανέρης), σύμφωνα με δικαστική απόφαση. Αγγίζοντας τα όρια της απελπισίας, σκέφτεται να τελειώσει τη ζωή της μαζί με εκείνη του γιου της. Η αυγή όμως θα φέρει στη γυναίκα ελπίδα και δύναμη για ζωή.

Trivia

  • Προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 9.938 εισιτήρια. Ήρθε στην 96η θέση σε 99 ταινίες.
  • Κέρδισε το βραβείο καλύτερης καλλιτεχνικής ταινίας στο 8ο Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
  • Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Κώστας Ζώης, γεννήθηκε στο κοντινό στο Μεσολόγγι χωριό, Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας το 1930.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ONLINE

Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ και δείτε την ταινία online στο Movio.Club ➧➧➧

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτή τη δημοσίευση