Το βράδι που ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στην Τούμπα
Στις 6 Οκτωβρίου 1988 ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην Τούμπα με την Νάπολι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα πάθαινε πλάκα με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα (videos & φωτογραφίες)

Ήταν 6 Οκτωβρίου 1988. Η Τούμπα ήταν κατάμεστη 2,5 ώρες πριν την έναρξη της μεγάλης ρεβάνς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα για το Κύπελλο UEFA.

Ο κόσμος του "Δικεφάλου" ανυπομονούσε να δει τον Αργεντινό μάγο από κοντά, σε ένα ματς που ταυτόχρονα είχε και μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η ιταλική ομάδα είχε νικήσει μόνο με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο "Σαν Πάολο". Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με γκολάρα του Στέφανου Μπορμπόκη και είχε καλή ψυχολογία.

Η Θεσσαλονίκη είχε φορέσει τα... καλά της εκείνη την ημέρα της 6ης Οκτωβρίου. Το ασπρόμαυρο κυριαρχούσε παντού. Ήταν η βραδιά του ΠΑΟΚ και παντού στους δρόμους έβλεπες φίλους της ομάδας με κασκόλ και φανέλες. Η αποστολή της Νάπολι είχε καταλύσει στο "Μακεδονία Παλλάς" και ήταν λογικό να φρουρείται σαν αστακός, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να το προσεγγίσουν.

Όλα ήταν ανοιχτά για την πρόκριση. Τελικά, η Νάπολι ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού, καθώς απέσπασε 1-1, ανοίγοντας το σκορ στο 17' με τον Καρέκα και τον ΠΑΟΚ με τη σειρά του να απαντά με τον Σκαρτάδο στο 65'. Ο Δικέφαλος πίεσε πολύ την ιταλική ομάδα, ήταν καλύτερος, αλλά έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της προσπάθειας.

Για την ιστορία, εκείνη την σεζόν η Νάπολι πήρε το τρόπαιο, αφού απέκλεισε στη συνέχεια τις Λοκομοτίβ Λειψίας, Μπορντό, Γιούβεντους και στον διπλό τελικό την Στουτγκάρδη. Ο ΠΑΟΚ έπεσε μαχόμενος από τη μετέπειτα νικήτρια του UEFA!

Το ματς διεξήχθη σε μία εκρηκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 40.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης να ρωτά τον Μαραντόνα μετά τη λήξη: "Πόσα παιχνίδια έχεις παίξει παγκοσμίως σε τέτοια ατμόσφαιρα;".

Η απάντηση του Μαραντόνα; "Έχω παίξει πολλά παιχνίδια αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα!".

Bonus στις δηλώσεις του Αργεντινού σούπερ σταρ, ο οπαδός που τον πλησιάζει και την ώρα που έρχεται αστυνομικός να τον απομακρύνει, γυρίζει και του λέει: "Εγώ δεν τον πείραξα!".

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62' Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46' Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι (Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46' Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι.

Οι δηλώσεις του Μαραντόντα μετά το παιχνίδι

Τα highlights του αγώνα σε περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη

[sport24]

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό