Ποιά ταχύτητα internet χρειάζομαι;
Χρειάζεσαι όντως ταχύτητα μεγαλύτερη από 24Mbps;

Μπορεί μέρα με τη μέρα οι συνδέσεις στα 50Mpbs να γίνονται όλο και πιο δημοφιλής με σχετικά μικρή διαφορά στο πάγιο, αλλά τις πιο πολλές φορές είναι αχρείαστες. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συναντήσει οικιακές συνδέσεις 50 και 100Mbps χωρίς όμως να μπορούν να τις εκμεταλλευτούν αυτοί που τις έχουν.

Δυστυχώς οι χρήστες που δεν μπορούν να κατανοήσουν τις μονάδες μέτρησης GB, MB και Mbps είναι τα εύκολα θύματα των παρόχων ώστε να αναβαθμίσουν συμβόλαιο για πιο γρήγορο ίντερνετ. Είναι όμως το ίντερνετ πιο γρήγορο; Αξίζει να πληρώνουν παραπάνω πάγιο; Ας δούμε λοιπόν όσο πιο απλά γίνεται για να τα καταλάβει και ο πιο αρχάριος χρήστης.

2 οικιακοί χρήστες που απλά σερφάρουν

Αυτή είναι ίσως η πιο συνηθισμένη περίπτωση. Μία γραμμή σε 1 σπίτι για 2 άτομα που δεν γνωρίζουν τις μονάδες μέτρησης και απλά θέλουν να μην κολλάει το ίντερνετ. Αν υποθέσουμε ότι αυτοί οι 2 χρήστες σερφάρουν ταυτόχρονα σε διάφορες σελίδες ή ακόμα και ότι βλέπουν βίντεο σε YouTube θα χρειαστούν το πολύ μία γραμμή 10Mbps για να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση. Με λίγα λόγια μία γραμμή 24Mbps είναι υπεραρκετή για αυτούς. Για να μάθεις την πραγματική ταχύτητα τρέξε με 1 μόλις κλικ τον έλεγχο της ταχύτητας.

2 οικιακοί χρήστες με Play Station και netflix!

Άλλη μία συνηθισμένη κατηγορία προφανώς πιο νέοι από την παραπάνω περίπτωση! 2 άτομα με κινητά συνδεδεμένα, Play Station, αλλά και Netflix στο σπίτι. Αυτή η κατηγορία και πάλι μπορεί να κάνει τη δουλειά της αξιοπρεπέστατα με γραμμή 24Mbps αν υποθέσουμε όμως ότι υπάρχει στο σπίτι μία τηλεόραση και ότι Netflix και Play Station ή κάποιο gaming PC δεν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Μπορούμε και βλέπουμε ταινίες σε υψηλή ανάλυση μέσω Netflix ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιείται και το YouTube σε κάποιο κινητό, κυρίως σε ανάλυση FHD.

3 και παραπάνω άτομα στο σπίτι

Τα πράγματα συνήθως εδώ περιπλέκονται αφού το τρίτο άτομο μάλλον είναι κάποιο παιδί ή έφηβος/η, που κάνει πιο έντονη χρήση του ίντερνετ. Αν το παιδί και φυσικά και οι γονείς γνωρίζουν να κάνουν σωστή χρήση του ίντερνετ τότε και πάλι μία γραμμή στα 24Mbps θα μπορούσε να δουλέψει χωρίς καθυστερήσεις. Για παράδειγμα αν το παιδί επιθυμεί να κατεβάσει κάποιο παιχνίδι που έχει μεγάλο μέγεθος, θα μπορούσε να βάλει το PC να κατεβάζει το βράδυ που όλοι κοιμούνται ώστε να μην καθυστερεί τους υπόλοιπους. Αυτό όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να γίνει!

Στη περίπτωση αυτή μία σύνδεση 50Mbps θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη, αλλά μόνο για εκείνες τις 2-3 ώρες μέσα στη βδομάδα που χρησιμοποιούν πιο έντονα τη γραμμή και οι 3 χρήστες.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά