Η κυριαρχία του Facebook μέσα από 7 στοιχεία που αποκαλύπτουν την τρομακτική του δύναμη
Το ιντερνετικό μεγαθήριο κατόρθωσε από κοινωνικό δίκτυο να γίνει μια επιχείρηση με κέρδη που σπάνε κάθε ρεκόρ

Το Facebook ξεκίνησε ως ένα κοινωνικό δίκτυο και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα ιντερνετικό μεγαθήριο. Το φαινομενικά απλοϊκό "connecting people" μεταλλάχθηκε μία υπηρεσία διανομής ενημερωτικών ειδήσεων, έναν κολοσσό στη διαφήμιση στα κινητά τηλέφωνα και μια τεράστια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου αποκαλύπτουν πως η νούμερο ένα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί επίσης και μία εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση.

Τα κέρδη και έσοδα της εταιρείας φαίνεται ότι την Τετάρτη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της Γουόλ Στριτ, καθώς η ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή του Facebook για τα smartphones και η προώθηση του βίντεο περιεχομένου προσέλκυσαν ακόμα περισσότερες διαφημιστικές εταιρείες, ενώ ενθάρρυνε τις ήδη υπάρχουσες να δαπανήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 59,2% στα 6,44 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, οι μετοχές του Facebook κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 6,7%.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στα κινητά τηλέφωνα αντιπροσωπεύουν το 84% του συνόλου των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας, σε σύγκριση με το 76% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν 63% στα 6,24 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερνικώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που υπολόγιζαν ότι θα φτάσουν τα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της αγοράς FactSet StreetAccount.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Facebook αναφέρει ότι περίπου 1,71 δισεκατομμύρια άνθρωποι έκαναν μηνιαία χρήση της υπηρεσίας από τις 30 Ιουνίου. Την αντίστοιχη περίοδο το περασμένο έτος ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τους 1,49 δισεκατομμύρια χρήστες.

"Έχουμε ένα ρητό εδώ στο Facebook:« Το ταξίδι μας έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά 1%" είπε ο Mark Zuckerberg.

Μερικά επίσημα στοιχεία που δείχνουν την τρομακτική πορεία του Facebook:

- To Instagram έχει πλέον πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες

- Περισσότεροι από 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Facebook κάθε μέρα του Ιουνίου, μια αύξηση της τάξης του 17% σε σχέση με πέρυσι.

- Οι χρήστες Facebook μέσω κινητών τηλεφώνων  ξεπέρασαν το 1 δις ημερησίως, αύξηση 22% από την περασμένη χρονιά

- Οι διαφημίσεις στα κινητά αντιστοιχούν στο 84% του συνόλου των εσόδων του Facebook

- Περισσότερες από 300 VR εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί για Oculus

- Συνολικές δημοσιεύσεις στο Facebook μέχρι σήμερα: 2,5 τρισ.

- Περισσότερες από 2 δισ, αναζητήσεις ανά ημέρα


Mε στοιχεία από Guardian/ ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτή τη δημοσίευση