Τα Wi-Fi περίπτερα της Νέας Υόρκης έγιναν στέκια για πορνό και αποφασίστηκε η διακοπή περιήγησης στο διαδίκτυο
Τα παράπονα πολιτών αναφέρουν πως γίνεται κατάχρηση από άστεγους

Τα Wi-Fi περίπτερα της Νέας Υόρκης, τα οποία είχαν λάβει αρχικά θερμή υποδοχή από τους κατοίκους, θα απενεργοποιηθούν μετά από σωρεία παραπόνων που ανέφεραν ότι οι άστεγοι μονοπωλούσαν τη χρήση τους για να παρακολουθούν πορνό, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη.

 Η κοινοπραξία που εγκατέστησε τα περίπου 400 περίπτερα LinkNYC σε όλη την πόλη, δήλωσε ότι θα διακόψει την εφαρμογή περιήγησης στο διαδίκτυο από τα τάμπλετ που υπήρχαν στα περίπτερα, ενώ συνεργάζεται με τους υπαλλήλους της πόλης για να διερευνήσει πιθανές λύσεις για την κατάχρησή τους.

 «Τα περίπτερα δεν προορίζονταν για παρατεταμένη, προσωπική χρήση και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι συνδέσεις είναι προσβάσιμες για όλους και παραμένουν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στις γειτονιές της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της LinkNYC.

 Η Νatalie Grybauskas, εκπρόσωπος του Δημάρχου Bill de Blasio, δήλωσε πως υπήρξαν παράπονα για κατάχρηση των εγκαταστάσεων και πως γίνεται έρευνα για τα στοιχεία αυτά.

 Τα περίπτερα θα εξακολουθούν να παρέχουν δωρεάν κλήσεις εσωτερικού, φόρτιση τηλεφώνου και γρήγορο Wi-Fi για τις συσκευές χρηστών.

 Άστεγοι και επαίτες ήταν μεταξύ των πιο φανατικών χρηστών των περιπτέρων, από τότε που έγινε η εγκατάσταση τους πριν από οκτώ μήνες. Ένα σύστημα φιλτραρίσματος υποτίθεται ότι θα μπλόκαρε το ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά υπήρξαν αναφορές για χρήστες που παρακολουθούσαν πορνό σε δημόσιους χώρους και αυνανίζονταν,

Πηγή

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτή τη δημοσίευση