Ψιτ... κορίτσια! - Η πρώτη Ελληνική ταινία που προβλήθηκε στην τηλεόραση
Ότι ταινία βρήκαν στις αποθήκες του στρατού ή στα τελωνεία την «κατάσχεσαν» αφού φρόντισαν να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρχαν οι εταιρείες παραγωγής για να τους ζητήσουν δικαιώματα!

Δες την ταινία online

Λίγα Λόγια

Στις μέρες μας οι ελληνικές ταινίες αποτελούν το «σωσίβιο» κάθε καναλιού. Δεν κοστίζουν πολλά χρήματα κι εξασφαλίζουν αξιοπρεπή θεαματικότητα. Όμως 50 χρόνια πριν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στις δοκιμαστικές προβολές που έκαναν το ΕΙΡ και η ΤΕΔ (μετέπειτα ΥΕΝΕΔ) δεν υπήρχαν χρήματα για την αγορά ταινιών. Ετσι κι αλλιώς οι παντοδύναμοι κινηματογραφικοί παραγωγοί είχαν διαβλέψει την δύναμη του νέου μέσου κι είχαν συμφωνήσει να μην δίνουν τις ταινίες τους.

Στην ΤΕΔ λειτούργησε το ελληνικό δαιμόνιο. Ότι ταινία βρήκαν στις αποθήκες του στρατού ή στα τελωνεία την «κατάσχεσαν» αφού φρόντισαν να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρχαν οι εταιρείες παραγωγής για να τους ζητήσουν δικαιώματα.

Ετσι την Κυριακή 6 Μαρτίου προβλήθηκε μια δροσερή κωμωδία που είχε γυριστεί επτά χρόνια πριν, το 1959 και προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Με 19.529 εισιτήρια ήταν 34η μεταξύ των 52 ελληνικών ταινιών που προβλήθηκαν εκείνη τη χρονιά.

Και για να μην πέσει.,.. βαριά στο κοινό προβλήθηκε σε δύο μέρη (Κυριακή και Δευτέρα!)

Το «καστ» ήταν εντυπωσιακό. Με την εκρηκτικά όμορφη Ειρήνη Παππά, τον Ανδρέα Μπάρκουλη, τον ζεν πρεμιέ της εποχής Μιχάλη Νικολινάκο, τον Γιώργο Καμπανέλη, τη Ντόρα Γιαννακοπούλου, τον Παντελή Ζερβό και άλλος μας δίνουν μια εικόνα της Αθήνας, αλλά και της Αίγινας που δεν υπάρχει πιά.

Και κάτι για τους φιλάθλους. Η ταινία αρχίζει με στιγμιότυπα του αγώνα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ που έγινε το 1959. Σε αυτήν συμμετέχει και ο Κώστας Λινοξυλάκης, αλλά και σε ένα μικρό ρόλο ο Στάθης Γαβάκης, που πριν γίνει εκφωνητής στην ΥΕΝΕΔ, στον Ιππόδρομο και στα ματς του Ολυμπιακού επεχείρησε κινηματογραφική καριέρα

Η ταυτότητα της ταινίας

Η ταυτότητα της ταινίας

Συντελεστές/Πλοκή

Σενάριο Σκηνοθεσία: Αλκης Παππάς

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Παππά, Μιχάλης Νικολινάκος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Παντελής Ζερβός

Πλοκή: Τρεις φτωχοί φίλοι (Γιώργος Καμπανέλλης, Μιχάλης Νικολινάκος και Ανδρέας Μπάρκουλης) ελπίζουν ότι θα καταφέρουν κάτι καλό στη ζωή τους. Μια μέρα γνωρίζουν τρεις κοπέλες (Ειρήνη Παππά, Ντόρα Γιαννακοπούλου και Ντέπυ Μαρτίνη). Παριστάνουν τους πλούσιους και βγαίνουν μαζί τους. Όταν μαθαίνουν την αλήθεια, οι κοπέλες θέλουν να απομακρυνθούν, όμως ένας πλούσιος Έλληνας του εξωτερικού (Παντελής Ζερβός), που ψάχνει νύφη για να παντρευτεί, έρχεται στην Ελλάδα και αποφασίζει να βοηθήσει την κατάσταση.

Διάρκεια: 79’

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά