Η Φοβία Που Απέκτησε Η Αλίκη Βουγιουκλάκη Στη Ταινία «Η Σωφερίνα»
Υπάρχει ένα παρασκήνιο από την ταινία στο οποίο αξίζει να σταθούμε

Το 1964 η Αλίκη Βουγιουκλάκη συμπρωταγωνιστεί με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στην μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Η Σωφερίνα» σε σενάριο του Γιώργου Ρούσου και σκηνοθεσία του μεγάλου Αλέκου Σακελλάριου.

Οι δύο κύριοι χαρακτήρες (Μαίρη και Νίκος) πλαισιώνονται από ένα υπέρλαμπρο καστ που το αποτελούν οι Μάρω Κοντού (Λίλη), Γιώργος Κωνσταντίνου (Μιχαλάκης), Κώστας Χατζηχρήστος (πόλισμαν), Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (πρόεδρος δικαστηρίου), Γιώργος Πάντζας (Τάκης), Τζόλυ Γαρμπή (Καραβαγγέλη), Άλκης Γιαννακάς (Άκης), Τάσος Γιαννόπουλος (τροχονόμος) και Βασίλης Αυλωνίτης.

Η ερμηνεία μάλιστα του Αυλωνίτη ως Γύλου θα μείνει στην ιστορία.

Ωστόσο υπάρχει ένα παρασκήνιο από την ταινία στο οποίο αξίζει να σταθούμε. Όπως όλοι θα θυμάστε στην ταινία η Κοντού δανείζεται το αμάξι της Βουγιουκλάκη για να συναντήσει τον Γιαννακά κρυφά από τον άνδρα της τον Κωνσταντίνου.

Ωστόσο το τρακάρει και αναγκάζεται η Βουγιουκλάκη προκειμένου να την καλύψει, να πει ψέματα στον σύζυγό της Αλεξανδράκη οτι το τράκαρε εκείνη.

Το φοβερό της όλης ιστορίας είναι οτι στα γυρίσματα της «Σωφερίνας» η Αλίκη που δεν είχε καμία εξοικείωση με τα αυτοκίνητα (δεν διέθετε ούτε δίπλωμα) τράκαρε στην πραγματικότητα κι από τότε δεν αποπειράθηκε να ξαναπιάσει ποτέ τιμόνι στα χέρια της!

Είχε πάθει τόσο μεγάλο σοκ και απέκτησε τεράστια φοβία για την οδήγηση η οποία δεν την εγκατέλειψε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Δες την ταινία online στο movio.club ▶

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά