Και όμως.... Σχεδόν ένας στους δέκα Αμερικανούς πιστεύει ότι το σοκολατούχο γάλα φτιάχνεται από καφέ αγελάδες!
Δεν έχουν προηγούμενο τα αποτελέσματα έρευνας αμερικανικού ινστιτούτου, το οποίο ρώτησε χιλιάδες πολίτες των ΗΠΑ, από που προέρχεται το σοκολατούχο γάλα.

Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Ερευνών του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γαλακτοκομικών προϊόντων αποφάσισε να τεστάρει τις γνώσεις των Αμερικανών σε ένα σχετικά απλό ερώτημα, όμως τα αποτελέσματα της έρευνας προκαλούν (εκτός από γέλιο) μεγάλο προβληματισμό σχετικά με το μορφωτικό επίπεδο εκατομμυρίων πολιτών των ΗΠΑ.

Έτσι, στο ερώτημα «Από που προέρχεται το σοκολατούχο γάλα», ένα ποσοστό της τάξης του 7% των ερωτηθέντων απάντησε στο παραπάνω ερώτημα ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από... αγελάδες καφέ χρώματος, στέλνοντας «αδιάβαστους» ερευνητές και κτηνοτρόφους σε κάθε άκρη της υφηλίου.

Και σα να μην έφτανε το γεγονός ότι 70 στους 1.000 Αμερικανούς πιστεύουν ακράδαντα ότι μερικές αγελάδες βγάζουν γάλα με γεύση σοκολάτας, το 49% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την άγνοιά τους για την απάντηση στο ερώτημα, με μόλις το 44% να απαντάει σωστά.

Μάλιστα, αν κάποιος κάνει την αναγωγή στον ενήλικο πληθυσμό των ΗΠΑ (καθώς η έρευνα δεν συμπεριέλαβε ανήλικους) θα διαπιστώσει ότι το πραγματικό νούμερο όσων πιστεύουν τον ισχυρισμό των καφέ αγελάδων που βγάζουν σοκολατούχο γάλα φτάνει στα 16,4 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ...

Τέλος, να σημειωθεί πως η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.000 πολιτών κάθε ηλικίας (εκτός από ανήλικους) από όλες τις πολιτείες της χώρας, ενώ τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε συνέχεια προηγούμενων ερευνών, στις οποίες οι Αμερικανοί σε ποσοστό 25% δεν γνωρίζουν ότι το μπιφτέκι των burger προέρχεται από χοιρινό κρέας, ενώ ανάλογο ποσοστό πολιτών αγνοεί ότι οι πίκλες προέρχονται από το αγγούρι.

Πηγή

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτή τη δημοσίευση