Έτσι θα κερδίζεις πάντα στο πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί!
Για να μην είσαι το κοροϊδάκι της παρέας, μάθε τις τεχνικές που εγγυώνται νίκη και μόνο νίκη.

Γιατί να στηρίζεσαι στην τύχη; Μάθε τις τεχνικές που δουλεύουν αποδεδειγμένα. Για να μην είσαι το κοροϊδάκι της παρέας, μάθε τις τεχνικές που εγγυώνται νίκη και μόνο νίκη. 

Όσο εύκολοι κι αν είναι οι κανόνες του πέτρα-ψαλίδι-χαρτί, η έκβασή του νομίζεις ότι είναι καθαρή τύχη. Δεν χρειάζεσαι τύχη, στρατηγική θες και λίγο σκέψη για να κερδίζεις (σχεδόν) κάθε φορά.

Ο αρχάριος στο παιχνίδι ξεκινάει πάντα με πέτρα

Το περιοδικό «New Scientist» έκανε μια έρευνα το 2007 και βρήκε ότι η πέτρα παίζεται πρώτη στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Είναι μάλλον γιατί η γροθιά (πέτρα) φαίνεται πιο ισχυρή από την ανοιχτή παλάμη (χαρτί) ή τα προτεταμένα δάχτυλα (ψαλίδι). Αν λοιπόν ο αντίπαλος δεν είναι και επαγγελματίας του είδους, εσύ ξεκίνα με χαρτί.

Ξεκίνα με ψαλίδι αν έχεις απέναντί σου τον βετεράνο του παιχνιδιού

Γιατί βετεράνος και πολύπειρος καθώς είναι, έχει καταλάβει ότι οι άλλοι ξεκινούν συνήθως με πέτρα κι αυτός έχει έτοιμο το χαρτί του. Κόψε τον λοιπόν στα δυο με ψαλίδι! Αν πάλι βγάλει κι αυτός ψαλίδι, μιλάμε για ισοπαλία.

Διάβασε το μυαλό του

Δεν εννοώ να είσαι mentalist και να μπαίνεις στον εγκέφαλό του! Απλά ο κοινός παίκτης που θα χάσει ή θα φέρει ισοπαλία σε έναν γύρο, είναι πολύ πιθανό ασυνείδητα να ξεθάψει την κίνηση που τον είχε κάνει να κερδίσει πρωτύτερα. Αν έπαιξε λοιπόν χαρτί και έχασε, μπορείς να περιμένεις ότι θα ρίξει ψαλίδι στον επόμενο γύρο. Η δικιά σου κίνηση;

Παίξε με τις πιθανότητες

Αν κάποιος ρίξει το ίδιο 2 συνεχόμενες φορές, μην περιμένεις ότι θα το κάνει και τρίτη. Αν ο αντίπαλός σου έριξε για παράδειγμα πέτρα 2 συνεχόμενες φορές, η δικιά σου επόμενη κίνηση πρέπει να είναι το ψαλίδι, γιατί στην καλύτερη θα κερδίσεις αν ρίξει χαρτί, στη χειρότερη θα φέρεις ισοπαλία αν ρίξει κι αυτός ψαλίδι.

Όταν αμφιβάλεις, ρίξε χαρτί

Σύμφωνα με την παγκόσμια κοινότητα του παιχνιδιού (World RPS Society), το ψαλίδι παίζεται μόνο στο 29,6% των περιπτώσεων, κι όχι στο 33,3% που θα περίμενες. Οπότε, αφού η πέτρα είναι η πλέον δημοφιλής κίνηση και το ψαλίδι η λιγότερο παιγμένη, το χαρτί είναι η ασφαλέστερη κίνηση όταν δεν ξέρεις τι να ρίξεις. Αν βέβαια εξακολουθείς να μην έχεις φτιάξει στρατηγική, ξαναδιάβασε τους προηγούμενους κανόνες!

Αν τα κατάφερες να διαβάσεις μέχρι εδώ... τότε για δωράκι, παίξε online "Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί"

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά