5 συμβουλές για όταν πηγαίνετε σε «καλά» (και όχι μόνο) εστιατόρια
5 όλες κι όλες συμβουλές για καταναλωτές υψηλής γαστρονομίας ή ταπεινού (αλλά όχι αμελητέου) φαγητού εστιατορίου

1. Να τρώτε έξω την επομένη, της ημέρας ρεπό του εστιατορίου

«Προτιμάτε να τρώτε έξω την επομένη μέρα από το ρεπό του εστιατορίου. Αν, για παράδειγμα, το εστιατόριο παραμένει κλειστό τη Δευτέρα, να πάτε σε αυτό την Τρίτη. Εκείνη τη μέρα, τα θαλασσινά είναι φρέσκα, το στοκ σε μαγειρεμένο φαγητό επίσης, και ο σεφ, λογικά είναι ξεκούραστος μετά το ρεπό του.

Οι μάγειρες δουλεύουν με περισσότερη όρεξη τις καθημερινές, παρά τα Σαββατοκύριακα και τότε είναι που συνήθως φτιάχνουν τα πιο δημιουργικά πιάτα τους.

2. Το να παραγγέλνετε την μοσχαρίσια σας καλοψημένη έχει ρίσκο

Το να παραγγέλνετε την μοσχαρίσια σας καλοψημένη έχει ρίσκο

Ένα σκληρό κομμάτι κρέας που βρίσκεται στην κουζίνα, ίσως φυλαχτεί για όποιον "δεν ξέρει να φάει μοσχαρίσια" και θέλουν τη μπριζόλα τους καλοψημένη.

Κόσμος που παραγγέλνει τη μπριζόλα του καλοψημένη, προσφέρει μια ανεκτίμητη υπηρεσία στους επαγγελματίες της εστίασης που τους ενδιαφέρουν τα κόστη: πληρώνουν για το προνόμιο να τρώνε τα σκουπίδια τους.

Σε πολλές κουζίνες, υπάρχει μια χρυσή πρακτική που λέγεται "κράτα τη για...καλοψημένη". Ο "άσχετος" που παραγγέλνει τη μπριζόλα του καλοψημένη δεν μπορεί να εντοπίσει τη διαφορά ανάμεσα στο φαγητό και μια σανίδα ξύλο, σύμφωνα με τους επαγγελματίες της εστίασης.

3. Να αποφεύγετε τα εστιατόρια που έχουν φωτογραφίες στα μενού τους

Να αποφεύγετε τα εστιατόρια που έχουν φωτογραφίες στα μενού τους

Αυτά είναι για τους τουρίστες. Όταν είσαι σε μια ξένη χώρα, μπορείς να καταλάβεις πολλά για ένα εστιατόριο απλά από την πελατεία του και την παρουσίαση του σ' αυτή. 

Όταν είσαι τουρίστας πρέπει να πας εκεί που συχνάζουν κυρίως ή αποκλειστικά οι ντόπιοι. Εκεί που το μενού δεν είναι στα αγγλικά, δεν έχει φωτογραφίες και που ο κόσμος μοιάζει να πηγαίνει συχνά σ' αυτό το μαγαζί. 

4. Η βρώμικη τουαλέτα δε σημαίνει κακό φαγητό.

Σύμφωνα με τον αείμνηστο: Άντονι Μπουρντέν:

«Συνήθιζα να λέω ότι ένα βρώμικο WC είναι ένα σημάδι ότι δεν πρέπει να ξαναφάς σ' αυτό το εστιατόριο. Η εμπειρία μου με δίδαξε το ακριβώς αντίθετο. Κάποιες από τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες τις είχα σε μέρη που πραγματικά δεν δίνουν δεκάρα για το αν το μπάνιο τους είναι όλη μέρα καθαρό. Ξέρουν ότι το φαγητό που προσφέρουν είναι τέλειο και αυτό αρκεί».

5. Μην δέχεστε από πριν κομμένο ψωμί, ή φρυγανισμένο και λαδωμένο

Να ζητάτε όλη τη φρατζόλα ή έστω να σας τη φέρνουν άκοπη. Οι ψωμιέρες γυρίζουν από τραπέζι σε τραπέζι, γεμίζουν με τις φέτες ψωμί που δεν έφαγε κάποιος άλλος και πολύ πιθανόν το ψωμί που θα συνοδεύσει το δικό σας πιάτο (φρυγανισμένο και λαδωμένο ίσως) να έχει περάσει από πολλά τραπέζια μέχρι να σας συναντήσει... 

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτή τη δημοσίευση