12+1 διευθύνσεις που μπορείς να βρείς online δωρεάν ταινίες και ντοκιμαντέρ
Υπάρχουν μέρη στο διαδίκτυο όπου μπορεί κανείς να δει ταινίες και ντοκιμαντέρ εντελώς δωρεάν, όσο και νόμιμα

Όταν η λέξη «δωρεάν» συνοδεύεται από τη λέξη «ταινίες», οι περισσότεροι περιμένουμε κάπου εκεί τριγύρω να υπάρχει και η λέξη «πειρατεία». Παρόλα αυτά, υπάρχουν μέρη στο διαδίκτυο όπου μπορεί κανείς να δει ταινίες και ντοκιμαντέρ εντελώς δωρεάν, όσο και νόμιμα (στο μέτρο του δυνατού).

Στην περίπτωση, μάλιστα, που μπαίνετε από τις ΗΠΑ οι επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας είναι πολύ περισσότερες. Εδώ ωστόσο θα περιοριστούμε σε διευθύνσεις που λειτουργούν και στην Ελλάδα και που δεν χρειάζονται εγγραφή. Σε κάθε περίπτωση όμως, απαραίτητη για τη θέαση είναι η γνώση της γλώσσας προβολής της ταινίας, αφού υπότιτλοι δεν υπάρχουν, πάντοτε. Πάμε λοιπόν:

Openculture.com

Openculture.com. Δικαιωματικά αναφέρεται πρώτο, αφού αποτελεί τη βασική πηγή αυτού εδώ του άρθρου. Η συγκεκριμένη σελίδα πρόκειται για ενότητα του ιστοχώρου Open Culture και εκτός από την παρουσίαση πηγών όπου μπορεί να βρει κανείς δωρεάν ταινίες και ντοκιμαντέρ, περιλαμβάνει μια εξαιρετική λίστα επιλεγμένων ταινιών. Εκεί θα βρείτε μαζεμένες ταινίες-σταθμούς όπως Το «Χιροσίμα αγάπη μου», το «Ρασομόν», το «Αντρέι Ρουμπλιόφ» και αρκετές άλλες. Κάποιες από τις ταινίες είναι διαθέσιμες μόνο για χρήστες εντός των ΗΠΑ, ενώ άλλες ενδέχεται να μην είναι πλέον διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος του δημιουργού ή της εταιρείας παραγωγής (π.χ. αυτό συνέβη με κάποια φιλμάκια μικρού μήκους του Λιντς).

Movio.Club

Movio.Club. Μία Ελληνική μηχανή μετα-αναζήτησης, που έχει μαζέψει από το διαδίκτυο όσο περισσότερες "νόμιμες" ταινίες μπορεί και ο αλγόριθμός του, ανακαλύπτει καθημερινά καινούργιες. Αυτή τη στιγμή η συλλογή του περιέχει 1700+ Ελληνικές ταινίες, 4000+ ξένες ταινίες με Ελληνικούς υπότιτλους, 3300+ ντοκιμαντέρ,  σχεδόν 1500 θεατρικές παραστάσεις και 6500+ αυτοτελή επεισόδια Ελληνικών σειρών. Η ιδιαιτερότητά του, είναι ότι δείχνει μία τυχαία ταινία από τις κατηγορίες που επιλέγετε εσείς και προσωπικά το βρήκα πάρα πολύ χρήσιμο, για τις στιγμές που θέλω να παρακολουθήσω μία ταινία αλλά δεν ξέρω ποιά... και αν δεν μου αρέσει, πατάω το κουμπί "Άλλη ταινία" για να την αλλάξω. Σημαντικό ότι όποια ταινία μου άρεσε, μπορούσα να την αποθηκεύσω σε bookmark για να την ξαναδώ αργότερα.  Όλα τα video του προέρχονται από το γνωστά video sites, όπως το Youtube, το Dailymotion, το Vimeo κ.α.

Παρόλο που είναι 100% Ελληνικό, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στο είδος του, παγκοσμίως. Μία επίσκεψη στο movio.club επιβάλεται.

Archive.org

Archive.org. Πρόκειται για επιμέρους ενότητα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Internet Archive”. Εδώ περιλαμβάνονται ταινίες μικρού μήκους, βωβές ταινίες και τρέιλερ, διαθέσιμα όχι μόνο για online προβολή αλλά και για κατέβασμα.

Moviez Space

Moviez Space.  Ένας νέος σχετικά ιστότοπος που προσφέρει ταινίες για όλα τα γούστα και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Περισσότερες από 6000 ταινίες που προέρχονται από το Youtube, συνεπώς είναι ασφαλής και νόμιμη η παρακολούθησή τους. Δυστυχώς το site δεν είναι διαθέσιμο (ακόμα) για τους επισκέπτες από Ελλάδα, αλλά το πρόβλημα λύνεται με τη χρήση ενός VPN.

Ubu Web

Ubu Web. Εξαιρετικά ενδιαφέρον site που περιλαμβάνει δεκάδες πειραματικά φιλμάκια, ντοκιμαντέρ και κλιπάκια γυρισμένα από γνωστούς ή και όχι-πάντα-τόσο-γνωστούς καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους μπορείτε να βρείτε έργα δημιουργών όπως ο Γκοντάρ, ο Γκρίναγουεϊ και ο Όρσον Ουέλς. Κάποια από τα έργα, μάλιστα, είναι διαθέσιμα και για κατέβασμα.

Classic Cinema Online

Classic Cinema Online. Παλιές ταινίες έως και τη δεκαετία του 60, από κάθε είδος: περιπέτειες, θρίλερ, ντοκιμαντέρ, βιογραφίες, κωμωδίες, animation κ.α.

Film Annex

Film Annex. Μια από τις μεγαλύτερες βάσεις με δωρεάν ταινίες, διαθέσιμες για online προβολή ή ακόμη και για κατέβασμα. Εδώ μπορείτε να βρείτε παλιές, κλασσικές ταινίες καθώς επίσης και ανεξάρτητα φιλμ. Στις προβολές ενδέχεται να εμφανίζονται διαφημίσεις.

Free Movies Cinema

Free Movies Cinema. Εδώ θα βρείτε παλιές αλλά και νεότερες ταινίες, b-movies, ντοκιμαντέρ και επεισόδια παλιών τηλεοπτικών σειρών. Ανάμεσά τους κι ένα φιλμάκι που σκηνοθέτησε το 1987 ο Ταραντίνο, με τίτλο “My best friend’s birthday”.

NBF.ca

NBF.ca. Πρόκειται για έναν δικτυακό τόπο που συγκεντρώνει ταινίες που έχουν παραχθεί από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου του Καναδά. Υπάρχουν αρκετές ταινίες διαφόρων ειδών, διαθέσιμες στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Cosmos Greek Documentaries

Cosmos Greek Documentaries. Η μεγαλύτερη και πληρέστερη συλλογή ντοκιμαντέρ με Ελληνικούς υπότιτλους.  Έχει δημιουργηθεί για να συλλέγει, να κατηγοριοποιεί και να προσφέρει ελεύθερα online ντοκιμαντέρ. Εκτός από εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, θα βρείτε και μερικές σειρές κυρίως ιστορικού περιεχομένου.

Free Documentaries

Free Documentaries.org. Ο συγκεκριμένος ιστοχώρος «εξειδικεύεται» στην προβολή «προβοκατόρικων» ντοκιμαντέρ τύπου Zeitgeist, Supersize me κλπ.

SnagFilms

SnagFilms. Άλλος ένας χώρος όπου μπορείτε να βρείτε πολλά δωρεάν ντοκιμαντέρ. [ΕΚΛΕΙΣΕ]

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτή τη δημοσίευση