10 τρόφιμα που δεν χαλάνε ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν
Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν χαλάνε και έτσι δεν υπάρχει λόγος να τα πετάμε. Μάθετε ποιά είναι αυτά.

Μέλι

Το μέλι διαρκεί σχεδόν για πάντα. Αλλάζει χρώμα και κρυσταλλώνει, αλλά είναι ασφαλές προς κατανάλωση. Αν κρυσταλλώσει, απλά βάλτε το ανοιχτό βάζο σε ζεστό νερό και ανακατέψτε για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.

Ρύζι

Ακόμα κι αν αναπτύξει ένα λεπτό στρώμα σκόνης τα σακουλάκι, το εσωτερικό είναι μια χαρά. Αυτό ισχύει για το μπασμάτι, το λευκό, το Arborio και το jasmine. Το καστανό ρύζι δεν έχει την ίδια τύχη• περιέχει υψηλά ποσοστά ελαίου και έτσι χαλάει.

Λευκό ξίδι

Μπορείτε να αγοράσετε τη μεγάλη συσκευασία χωρίς να φοβάστε. Δεν χαλάει ποτέ. Κι έτσι θα έχετε πάντα κάτι για να φτιάξετε σαλάτα dressing.

Εκχύλισμα βανίλιας

Το εκχύλισμα βανίλιας, καθώς φτιάχνεται από αλκοόλ, θα μείνει φρέσκο και αρωματισμένο για όσο το έχετε. Η απομίμηση όμως δεν έχει την ίδια διάρκεια.

Αλάτι

Αυτό μάλλον θα το ξέρετε. Το αλάτι δεν χαλάει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Κoρν φλάουρ

Για να μείνει το κορν φλάουρ φρέσκο, κρατήστε το σε δροσερό μέρος και καλά κλεισμένο.

Ζάχαρη

Η πρόκληση με τη ζάχαρη δεν είναι να τη διατηρήσουμε φρέσκια, αλλά να μην σκληρύνει και γίνει πέτρα. Η ζάχαρη ποτέ δεν χαλά, επειδή δεν μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια. Απλά κλείστε τη καλά για να τη προστατέψετε από τα ζουζούνια και την υγρασία.

Αποξηραμένα φασόλια

Τα αποξηραμένα φασόλια μένουν ασφαλή για αόριστο χρόνο. Θα χρειαστεί απλά περισσότερος χρόνος για να μαλακώσουν στο μαγείρεμα, ειδικά μετά από ένα ή δύο χρόνια, αλλά δεν θα χάσουν τη διατροφική τους αξία.

Στιγμιαίος καφές

Ο στιγμιαίος καφές διατηρείται στο ψυγείο επ’ αόριστον, είτε σφραγισμένος, είτε όχι.

Αλκοολούχα ποτά

Μη βιαστείτε να καταναλώσετε τα ποτά που σας φέρνουν δώρο. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε για όσο θέλετε, αρκεί να μην ζεσταθούν από τον ήλιο ή από κάποια εστία θέρμανσης.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτή τη δημοσίευση